Bestaat er ook vegan proteine?

Proteïne is een product dat vaak geassocieerd wordt met dieren. Het is afkomstig van eiwit van bijvoorbeeld koeien. Maar wat als je een vegan dieet aanhoudt? Zijn er dan geen alternatieven voor dierlijke proteïne? In dit artikel vind je antwoord op deze vraag.

 Vegan proteïne: ja of nee?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vegan protein bestaat! Tegenwoordig is er voor veel producten een veganistisch alternatief te verkrijgen, en voor proteïne is dit niet anders. Fijn, voor als je een fervent sporter bent en daarnaast vegan eet. Het kan je ook helpen als je te weinig eiwitten binnenkrijgt of je wilt afvallen. Zo kun je toch aan je eiwitten komen. Maar waar wordt vegan protein eigenlijk van gemaakt?

 Samenstelling vegan protein

Vegan protein kan van verschillende voedingstoffen gemaakt worden. Denk aan erwten, hennep, soja, pompoen of rijst. Er zijn ook poeders op de markt die verschillende van deze voedingsbronnen combineren. Op deze manier willen aanbieders een zo compleet mogelijk pakket van proteïnes aanbieden. De smaak kan wel anders zijn, en als je een dierlijk eiwit gewend bent, dan is het misschien eerst een zoektocht naar wat je lekker vind. Gewoon uitproberen, dan kom je daar vanzelf achter.

Als vegan kun je beter niet kiezen voor whey eiwitpoeder: whey is een term die gebruikt wordt om proteïne afkomstig van melk aan te duiden. Dit is natuurlijk niet handig wanneer je dierlijke producten wilt vermijden.

 Verschillende aanbieders

Er zijn genoeg bekende aanbieders van vegan proteïne. Net zoals bij whey proteïne poeder, dien je te letten op de voedingswaarde en hoeveelheid suiker. Je wilt natuurlijk wel de juiste stoffen binnenkrijgen, en helaas zijn er ook aanbieders die minder goede poeders aanbieden. Doe dus je research!

Leave a Comment