Blijf fit op een trampoline

Ook in het najaar is het belangrijk om fit en gezond te blijven en je weerstand te verhogen. Combineer daarom je workouts met de buitenlucht en ga trampoline springen in je tuin! Op deze manier profiteer je extra van je trampoline, de kinderen springen er overdags op en jij kan ‘s ochtends of ‘s avonds je workout doen op een Etan Trampolines. Met deze tips wil je niet meer anders.

Trampoline springen alleen voor kinderen?

Echt niet! Trampolinespringen is én blijft altijd leuk, of je nou jong of oud bent. Alleen het springen op een trampoline is al een workout op zich. Ten eerste, is het een balansoefening en versterkt dit ook automatisch je spieren. Daarnaast verbrand je als volwassene zo’n 45 calorieën per 10 minuten en is het volgens NASA 70% effectiever dan hardlopen of andere cardio oefeningen.

Bovendien zitten er veel voordelen aan trampoline springen. Allereerst, wordt er tijdens het springen endorfine aangemaakt wat voor een geluksgevoel zorgt en depressies tegen gaat. Verder verbetert het springen je reactievermogen en conditie. Elke dag even trampoline springen is dus een must!

Voor kinderen gelden deze gezondheidsvoordelen ook. Ideaal als je kind net uit school komt en al zijn of haar energie kwijt moet voor het maken van huiswerk. Daarnaast zitten de kinderen niet meer achter een scherm maar bewegen ze in de buitenlucht. Win-win dus!

Maak je workout intenser

Er zijn heel wat oefeningen die je kunt doen op de trampoline in plaats van op de grond. Belangrijk is wel dat je zoals gebruikelijk bij het sporten een warming-up en een cooling-down doet. Doe dit door je warm te springen op de trampoline of doe wat oefeningen op de grond. Daarna kun je beginnen met oefeningen zoals squats, lunges en jumping jacks. Ook kun je een springtouw meenemen op de trampoline en heb je ook een workout voor je armen.

Leave a Comment