Gewicht verliezen met behulp van deze tool

Fietsen is gezond en daarom een ideale tool om gewicht mee te verliezen. Echter, is fietsen niet voor iedereen even spannend en een leuke manier om af te vallen. Vooral in Nederland heb je altijd wel te maken onverwachte weersomstandigheden, zoals harde wind of regen. Daarom is het handig om te weten dat er ook alternatieven zijn. Denk aan spinning. Spinning doe je in een overdekte ruimte. Hierbij kun je staand of zittend fietsen met behulp van een vliegwiel. Een vliegwiel is een wiel die in beweging blijft eenmaal je hebt laten draaien. Hierdoor lijkt het alsof je weinig inspanning hoeft te verrichten. Om spinning speels te houden, kun je fietsen op een gezellig muziekje. Aan de hand van de ritme van de muziek, pas je dan je tempo van fietsen aan. In dit artikel lees je hier meer over.

Hoe kun je afvallen met spinning?

Om te kunnen afvallen met spinning, moet je eerst een spinningfiets kopen. Door de intensiteit van spinning is een effectieve manier om in een korte tijd veel calorieën te verbranden. Net als bij ‘normaal’ fietsen, zorgt ook spinning voor beenspieren: kuiten en hamstrings. Tijdens het spinnen, zul je merken dat ook de bilspieren worden aangespannen. Je bent pas goed op weg met afvallen wanneer je het gevoel hebt dat je spieren onder vuur staan tijdens het spinnen. Doordat je benen de meeste spiermassa heeft, betekent het dat je door het trainen van je spieren de meeste calorieën zult verbranden. Zoals je misschien al leest, kan spinnen erg intensief zijn. Geef niet te snel op en blijf doorzetten. Wanneer je conditie is verbeterd, zul je merken dat het steeds beter zal gaan.

Wanneer is spinnen effectief?

Spinning als sport beoefenen is pas effectief wanneer je met een hoge intensiteit fietst. Het is dan ook beter om de HIIT training te volgen. HIIT staat voor High Intensity Training. Tijdens deze training doe je aan intervallen. Tijdens de geplande intervallen neem je je rust door met weinig inspanning te fietsen. Na de interval ga je weer met volle snelheid verder. De intervallen zijn van korte duur. De HIIT training kun je aanpassen aan je doelen en niveau. Het wordt namelijk afgeraden om als beginner te vaak te spinnen als je hier geen ervaring mee hebt. Bouw het langzaam op. Begin bijvoorbeeld met één keer per week spinnen.

Kortom, met behulp van een spinningfiets kun je op een effectieve manier meer gewicht verliezen.

Leave a Comment