Waarom honing beter voor je is dan je zou denken

We zijn er allemaal dol op: honing. Maar wist jij dat dit bijen product gezonder voor je is dan je wellicht zou verwachten? Tegenwoordig is het eenvoudiger dan ooit om honing online te bestellen, bijvoorbeeld bij een webshop zoals Honingwinkel. Voor de echte sportfanaten zijn er genoeg redenen om te kiezen voor honing. Hieronder zetten we een aantal van deze redenen voor je op een rij. 

1. Honing is een goede vervanger van suiker 

In diverse producten maken we gebruik van suiker. Zo doen velen van ons wel eens een schepje suiker bij de thee. Het is gezonder om de hoeveelheid suiker die we consumeren te minimaliseren. Suiker vervangen door honing is een goede oplossing. Zo kun je in plaats van suiker wat honing in je thee doen, maar ook als je iets zelf gaat bakken kan honing een goed alternatief voor suiker zijn. 

2. Honing geeft je een energie boost 

Tijdens het sporten is het soms wel lekker als iets je een boost geeft. Honing is hier het ideale product voor. Zowel voor als na het sporten kun je een beetje honing consumeren om je energie levels op peil te krijgen. Dit komt onder meer dankzij de aanwezige vitamines, mineralen en enzymen.  

3. Honing is antibacterieel 

Het is niet voor niets dat wordt aangeraden om veel thee met honing te drinken als je last hebt van je keel. Honing staat er om bekend goed te werken als hoestmiddel. Bovendien heeft het een verlichtende werking op de keel. Je zult merken dat je sneller herstelt en beter kunt slapen tijdens een verkoudheid. 

4. Goed voor de bloedsomloop 

Tijdens het sporten wordt je hart geactiveerd en pomp je meer bloed rond. Dit bloed voorziet je spieren van de extra zuurstof die het nodig heeft als ze actief zijn. Honing bevorderd de bloedsomloop en werkt als extra versterking voor je hart. 

Leave a Comment