Wat is een green juice? Wat zijn de potentiële gezondheidsvoordelen van green juice?

Green juice is een drank gemaakt van de sappen van groene groenten. Er is geen officieel recept, maar veel voorkomende ingrediënten zijn selderij, boerenkool, snijbiet, spinazie, tarwegras, komkommer, peterselie en munt.

Aangezien green juice de neiging heeft om bitter te smaken, voegen de meeste recepten kleine hoeveelheden fruit toe, al dan niet groen om het zoeter te maken en de algehele smakelijkheid te verbeteren. Populaire fruit opties zijn appels, bessen, kiwi’s, citroenen, sinaasappels en grapefruit. De meest toegewijde drinkers van groene sappen geven de voorkeur aan vers, zelfgemaakt sap, maar je kunt het ook kopen bij speciale sap cafés.

Er zijn ook commerciële groene sappen verkrijgbaar, maar sommige soorten bevatten toegevoegde suikers, waardoor de nutriëntendichtheid van de drank afneemt. Overmatige suikerinname is ook gekoppeld aan verschillende nadelige gezondheidseffecten.

Potentiële gezondheidsvoordelen van green juices

Nutribites Green juice is geen vervanging voor een uitgebalanceerd en gezond dieet, maar het deelt veel van de voordelen die gepaard gaan met het eten van meer fruit en groenten. Krillolie is ook één van de methodes die helpen bij een gezond dieet als een nieuwe methode.

Groene groenten en hun sappen zijn uitstekende bronnen van verschillende essentiële vitamines, mineralen en heilzame plantaardige stoffen. Snijbiet en boerenkool zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine A en K, terwijl tarwegras veel vitamine C en ijzer levert. Onderzoek wijst uit dat het dagelijks eten van groene bladgroenten kan helpen om ontstekingen, het risico op hart- en vaatziekten en het risico op leeftijdsgebonden mentale achteruitgang te verminderen

Er zijn ook aanwijzingen dat bepaalde verbindingen in vers sap kunnen functioneren als prebiotica, die de groei van nuttige bacteriën in uw spijsverteringskanaal voeden en ondersteunen  Routinematige prebiotische inname is gekoppeld aan tal van voordelen, waaronder verminderde constipatie, gewichtsbehoud en verbeterde immuunfunctie. Bovendien merken veel mensen dat het drinken van hun groenten en fruit een gemakkelijke en efficiënte manier is om hun inname van waardevolle voedingsstoffen te verhogen.

Ten slotte kunnen bepaalde mensen, zoals degenen die een operatie aan de maag of darmen hebben ondergaan, baat hebben bij groen sap, omdat het gemakkelijker te verteren is. Voor deze populaties is sap maken een korte termijn optie tijdens herstel.

Moet je green juice gaan drinken?

Hoewel green juice vaak op de markt wordt gebracht als een wondermiddel met uitzonderlijke genezende krachten, levert het je niets op dat je niet kunt krijgen door hele groenten en fruit te eten.

Als zodanig is de drank grotendeels overhyped. Dat gezegd hebbende, het kan een voedzaam onderdeel van je dieet zijn, zolang je het met mate drinkt en het niet gebruikt om hele groenten en fruit te vervangen. Bovendien vindt u het misschien een eenvoudige manier om uw inname van een aantal voedingsstoffen te verhogen.

Vergeet niet om voedseletiketten te lezen als u in de winkel gekochte soorten koopt, omdat deze mogelijk toegevoegde suiker bevatten. Als u diabetes of een andere bloedsuiker aandoening heeft, wilt u zich misschien ook beperken tot producten die alleen groenten bevatten. Houd er ten slotte rekening mee dat je niet op sap kunt vertrouwen om aan alle voedingsbehoeften van je lichaam te voldoen.

Leave a Comment