Wat zijn Beko HarvestFresh koelkasten en hoe werkt het?

Wil je een nieuwe koelkast kopen? Dan zijn er zoveel dingen waarop je kunt letten. Je kunt kijken naar het design, of de koelkast mooi staat in je keuken. Of je kunt kijken naar hoe groot de koelkast is en hoeveel  erin past. Of misschien vind je het belangrijk dat een nieuwe koelkast zo energiezuinig mogelijk is. Maar wist je dat er naast deze basiseigenschappen van een koelkast ook interessante nieuwe innovaties zijn? Een van die nieuwtjes is Beko HarvestFresh. Wat het is en waarom het zo’n interessante innovatie is, leggen we je hieronder uit.

HarvestFresh simuleert de kleuren van de zon

Wat is HarvestFresh? Beko heeft een speciale groentelade ontwikkeld waarin je groente en fruit op een natuurlijke manier kunt bewaren. De lade beschikt namelijk over drie verschillende kleuren LED-lampen die het natuurlijke licht van de zon nabootsen: blauw, groen en rood. ’s Ochtends heeft zonlicht een blauwe gloed en start de fotosynthese. ’s Middags is de zon op zijn sterkst en is het licht in de lade groen. En tegen de avond is het zonlicht rood, zoals bij een romantische zonsondergang, de fotosynthese bouwt langzaam weer af.  Na zonsondergang gaat het licht uit totdat het weer ochtend is. Op deze manier wordt een natuurlijke 24-uurs cyclus gesimuleerd, alsof de groente nog vers op het land is.

Groente en fruit behouden hun vitaminen langer met HarvestFresh

Deze verschillende kleuren licht zijn niet slechts een gimmick; een test van Intertek heeft uitgewezen dat in een periode van 5 dagen vitamine C en vitamine A bij tomaten, groene pepers, wortels, spinazie en selderij in de HarvestFresh lade langer bewaard blijven. En meer vitaminen betekent gezonder groente en fruit. Want zeg nou zelf; naast dat groente en fruit lekker zijn, eet je het toch vooral omdat het gezond is. Het zou toch zonde zijn als je groente en fruit eet waarbij een deel van de vitaminen na een paar dagen al zijn verdwenen. Dus het goed conserveren van vitaminen is belangrijk voor een gezonde levensstijl.

Beko HarvestFresh koelkasten

Beko heeft verschillende modellen koelkasten met een HarvestFresh lade. Zo zijn er koel-vriescombinaties in verschillende kleuren zoals zwart, rvs en wit. Daarnaast heeft Beko een ruime Amerikaanse side-by-side koelkast met HarvestFresh. Dit luxe model koelkast heeft een extra breed koelgedeelte met twee HarvestFresh groentelades, een 0-gradenlade voor vlees, vis en kaas, en onderin twee ruime vriesladen. Dankzij NeoFrost hebben het koel- en vriesgedeelte elk hun eigen koelsysteem zodat ook diepvrieswaren optimaal bewaard blijven.

1 thought on “Wat zijn Beko HarvestFresh koelkasten en hoe werkt het?

Leave a Comment