Wedden op WK voetbal 2022

Ben jij een groot fan van het WK, die al weken van tevoren de oranje versiering in huis heeft hangen? Speel jij ook altijd mee met je vrienden in de WK poule, en wil je nu eindelijk wel eens een keer winnen? Alles wat je moet weten over wedden tijdens het WK staan hier nog even op een rijtje, samen met een aantal tips en strategieƫn.

Soorten weddenschappen

Je kunt bij de bookmakers verschillende soorten weddenschappen afsluiten. Een bekende vorm is bijvoorbeeld de 1×2 weddenschap, waarbij je wedt op de thuisspelende ploeg (1), inzet op een gelijkspel (x) of de uitspelende ploeg (2). Je hebt ook nog de weddenschappen waarbij je de precieze eindstand van de wedstrijd moet voorspellen. Dit is natuurlijk een stuk lastiger om te bepalen, maar hierbij liggen de odds vaak wel hoger. Daarnaast worden er steeds vaker over/under weddenschappen afgesloten. Hierbij moet je voorspellen hoeveel doelpunten er in totaal zullen vallen. Weddenschappen kunnen natuurlijk ook zonder geld, en is erg leuk om te doen met een groep vrienden. Wil je helemaal in de stemming komen? Haal bijvoorbeeld alvast wat wk feestversiering in huis, of trek dat voetbalshirt weer eens uit de kast.

Tips

De geschiedenis van het WK is misschien wel je belangrijkste bron van informatie. Als je een beetje kans wil maken, is het handig je hierin te verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de landen die de meeste WK-titels hebben behaald, zoals Braziliƫ. Maar dit is niet de enige statistiek die je moet laten meewegen. Hoeveel doelpunten hebben landen gescoord? Hoe vaak hebben ze in de finale gestaan? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Je kunt ook naar de onderlinge resultaten van landen kijken: wie van de twee heeft het vaakst gewonnen van de ander? Als je het echt niet weet, kun je natuurlijk altijd kijken hoe anderen het aanpakken

Speel bewust

Het is natuurlijk altijd leuk om met wedden een extra zakcentje te verdienen, en bovendien worden voetbalwedstrijden er nog spannender door. Het kan echter zijn dat je je er te veel door laat meeslepen. Het is daarom verstandig om bijvoorbeeld met kleine bedragen te spelen, en altijd met geld dat je wel kunt missen. Spreek van tevoren af met jezelf hoeveel je er maximaal aan uit wilt geven. Ook kun je overwegen samen te spelen met vrienden en/of familie, zodat je elkaar een beetje in toom kunt houden.

Leave a Comment