Een betere conditie opbouwen

Na lange dagen werken ben je al gauw uitgeput wanneer je thuis komt. Je moet nog koken, opruimen, de was doen en dan lekker relaxen achter je tv en een filmpje kijken. Tijdens het kijken verwen jij jezelf en pak je wat snacks. Dit herhaal je jaarlijks elke werkdag en dan vraag jij je af of dit nog te veranderen valt.  

Moe zijn kan vaak komen door een tekort aan voedingsstoffen en beweging. Daarom is het handig een balans te vinden tussen deze twee om jouw conditie te verbeteren. Netflixen zorgt  vaak voor een slaaptekort, omdat je vaak in films en series een cliffhanger hebt. Hier kun je wat aan doen. 

Voedsel maakt je gezond of ongezond  

Eten is belangrijk wanneer jij je conditie wilt verbeteren. Het eten bij de McDonald’s zorgt niet voor een gezondere leefstijl wanneer je werkt aan een goede conditie en is het daarom beter om het geld dat je normaal gesproken uitgeeft bij de McDonald’s uit te geven aan saladebakjes van de Albert Heijn.  

Als je kunt koken zijn er ook andere mogelijkheden, omdat je hier vrije keuze in hebt. Dit kan wat gaan kosten, maar het zal gezonder zijn dan McDonald’s en saladebakjes. Je kunt dan zelf een gerechtenboek gebruiken waarbij wordt verteld hoeveel calorieën het gerecht zou moeten bevatten. Je zit dan vol en bent gezond! 

Hardlopen maakt een verschil 

Een stukje hardlopen in je vrije tijd zal geen kwaad doen. Het zorgt voor een betere conditie en een betere bloedcirculatie voor de mensen die niet genoeg bewegen. Dit hoeft niet lang te zijn, omdat je nog niet gewend bent aan de lange afstanden is het al goed als je 5 minuten hardloopt. Een alternatief voor het rennen kan fietsen zijn. Met goede fietskledij en een professionele fiets kom je al heel ver. Andere benodigdheden kan je nog vinden bij fashionforcycling.be.  

Leave a Comment