De 4 duurste landen van 2022

Het is 2022. Alles wordt duurder. Dat voelen we allemaal. De rijkste vrouw van Nederland misschien niet, maar wij wel. En op bepaalde plekken voelen we dat nog net een beetje meer. In het ene land word je er namelijk nog meer mee geconfronteerd dan in het andere. Niet verkeerd dus, om te weten wat de duurste landen ter wereld zijn anno 2022.

Bermuda

De Bermuda’s: een eilandengroep in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van Bermuda is Hamilton, één van de duurste metropolen ter wereld. Hamilton ligt meer dan duizend kilometer van de Amerikaanse kust. Niet zo raar dus dat je hier bijna €15 euro voor een pak melk betaalt. Ook de huurprijzen stijgen hier de pan uit. Je betaalt hier namelijk gemiddeld €2780 euro per maand. Kies jij er toch voor om hier naartoe te gaan? Reken op een gemiddeld budget van €4,5 duizend euro per maand.

Zwitserland

Dat Zwitserland duur is, dat weten we allemaal. Sterker nog: uit een studie van 132 landen komt naar voren dat Zwitserland het duurste land ter wereld is om te leven. Wil je meedoen aan de grootste sieradentrends? Niet in Zwitserland zijn! Voor boodschappen, kleding, sieraden en accommodatie betaal je namelijk de hoofdprijs. Om je een idee te geven: in Genève betaal je voor een bioscoopkaartje €18 euro. En de gemiddelde prijs voor een spijkerbroek? Welgeteld €107 euro!

Noorwegen

Ook Noorwegen doet mee aan de race van de duurste landen van 2022 om in te wonen. En niet alleen om te wonen. Ook vakantiegangers kunnen zich beter alvast voorbereiden op de extreem hoge prijzen. In het Scandinavische Noorwegen liggen de prijzen namelijk zo’n 70 procent hoger dan in Nederland als het gaat om uitgaven als horeca, vervoer, voedsel en drank. Dus toeristen, bereid jezelf voor!

IJsland

Last but not least: het prachtige, maar dure IJsland. Wist je dat je nergens zoveel betaalt als voor de huur van een wagen dan in IJsland? Wil je een week een wagen huren, dan betaal je gemiddeld een bedrag van €1.259 euro! Je krijgt er vast heel veel moois voor terug. Dat dan weer wel.

Oh. En wist je dat Nederland op nummer 15 staat in de top 20 duurste landen ter wereld om in te wonen?

Leave a Comment