Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Werken aan een gezonde leefstijl

Sinds de Corona is het allemaal wat lastiger geworden om gezond te leven. Je zit veel meer thuis dan normaal en je beweegt misschien ook niet zo veel meer dan dat je eerder deed. Je pakte eerder een glas wijn uit verveling en ging daar ook een ander soort eetpatroon van maken. Dat is ook allemaal niet gek alleen hoe werk je dan weer aan een gezonde leefstijl?

Het is makkelijker dan je denkt

Je hoeft niet gelijk heel moeilijk te doen en je in te lezen wat detoxen is of wat intermettent fasting vrouwen met je lichaam doet. Nee je kan gewoon zorgen voor drie vaste momenten waarop je eet: Ontbijt, lunch en avondeten. Zorg dan ook dat je bij alle drie de momenten de schijf van vijf erbij pakt, zodat je elke dag gevarieerd en gezond eet. De ene keer meer groente en de andere keer juist weer vlees of vis. Ook een eitje op zijn tijd is goed voor je.

Hoe kom je van je slechte eetgewoontes af?

Door de Corona is het natuurlijk makkelijker geworden om een glas wijn te pakken of een zak chips open te trekken, hoe kom je van die gewoonte af? Het is gezond en het helpt om in ieder geval nu het allemaal weer mag, minder op de bank te gaan hangen. Wanneer je een avondje hebt gesport heb je minder zin in een zak chips en wijn en pak je liever even een yoghurtje. Dit soort kleine stappen kunnen je helpen om weer terug die gezonde leefstijl op te pakken.

Stok achter de deur

Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je standaard al een salade in huis hebt gehaald die echt deze week op moet, hierdoor dwing je jezelf om gezond te blijven eten. Geef jezelf niet de ruimte om te kunnen gebruiken naar ongezond eten en voor je het weet heb je er minder behoefte aan. Door het in huis halen vaan een gezinshond ben je ook verplicht om die hond 4 keer per dag uit te laten, dat kan ook een optie zijn natuurlijk!

Leave a Comment